Stel: je zoekt als zorgorganisatie een verpleegkundige voor een tijdelijke vervanging.

Heb je iemand nodig voor de korte termijn of om enkele uren op te vangen, dan kan je een beroep doen op een interim-verpleegkundige die heel flexibel inzetbaar is.

Heb je voor langere tijd iemand nodig in een 4/5 of voltijdse tewerkstelling, dan raden we projectverpleging aan. Dat is bijvoorbeeld het geval als een van je vaste verpleegkundigen zwanger is of langdurig afwezig door een ernstige ziekte. Bij projectverpleging kan je erop rekenen dat diezelfde (hoofd)verpleegkundige de hele projectperiode bij jou aan de slag blijft en zo voor de nodige continuïteit zorgt.

 

Meer weten over de voordelen van projectverpleging en interim-verpleging

Afhankelijk van de zorgnood kan je voor uitzendverpleging of projectverpleging kiezen. In beide gevallen is het efficiënter om aan te kloppen bij een gespecialiseerde HR-expert in de zorg, zoals X-Care in Motion. Door ons brede netwerk vinden we direct een oplossing.

Heb je op heel korte termijn een verpleeg- of zorgkundige nodig, dan ga je het best voor een uitzendmedewerker . Zo geniet je ook van maximale flexibiliteit. Vind je op een dag toch een verpleeg- of zorgkundige  die meteen bij jou vast in dienst kan, dan zit je met een kortlopend uitzendcontract helemaal goed.

Vaak echter is het al gauw enkele maanden wachten op een nieuwe vaste aanwerving. En dan is het beter voor je eigen zorgteam om al die tijd te kunnen rekenen op telkens dezelfde tijdelijke collega. Zo’n projectverpleegkundige krijgt de kans om zich helemaal te integreren in jouw zorgorganisatie. Bij X-Care in Motion worden die projectverpleegkundigen bovendien ondersteund door innoverende begeleidingstrajecten en regelmatige opleidingen. Je zal merken dat ze door hun ervaring en interpersoonlijke kwaliteiten een positieve impact hebben op jouw zorgteam. Zo koop je tijd om een geschikte vaste verpleegkundige te vinden.

 

Meer weten over X-Care in Motion

Elke zorginstelling maakt het regelmatig mee. Vooral in de winter zijn er vaak meer opnames dan gewoonlijk. Sommige ziekenhuizen richten dan een tijdelijke, aparte winterafdeling in. Maar hoe beman je die?

X-Care in Motion heeft speciaal voor dit soort situaties het X-CiM Zorgteam in het leven geroepen. Zo’n team bestaat uit ervaren projectverpleegkundigen, eventueel onder leiding van een hoofdverpleegkundige. Ze kunnen volledig zelfstandig een nieuwe of tijdelijke dienst bemannen, al dan niet in samenwerking met vaste medewerkers.

 

Meer weten over dit Zorgteam en andere innovaties

Kies je voor een algemeen ziekenhuis? Maar op welke afdeling dan wel? Of toch eerder voor thuiszorg? Of misschien een revalidatiecentrum, woonzorg- of wijkgezondheidscentrum? Of de preventiedienst in een groot bedrijf? Tja, niet eenvoudig als je nog niet exact weet waar je passie ligt.

X-Care in Motion geeft je een brede kijk op je carrièremogelijkheden. Je krijgt de kans om heel veel ervaring op te doen op verschillende locaties en diensten, als projectverpleegkundige, of als uitzendkracht. Je leert heel snel bij tijdens tijdelijke opdrachten van één dag tot enkele maanden. In het geval van projectverpleging ben je zelfs vast bij ons in loondienst, met de bijhorende zekerheid en voordelen. Zo kom je er al gauw achter waar je het meest voldoening haalt uit je job.

X-Care in Motion houdt rekening met je voorkeuren en sterktes zonder de afwisseling te verliezen. Dat zijn vier vliegen in één klap: je volgt je hart, het blijft een job vol uitdagingen, je geniet van onze bijkomende opleidingen en werkt telkens ergens bij jou in de regio.

 

Bekijk onze vacatures

De beste manier om doorgroeimogelijkheden te creëren, is veel ervaring opdoen in diverse zorgomgevingen, in combinatie met bijkomende opleidingen. X-Care in Motion zorgt voor beide.

Als projectverpleegkundige of interim-verpleegkundige kom je op diverse diensten terecht, in diverse zorgorganisaties (ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorgorganisaties, psychiatrische ziekenhuizen enz.). Zo krijg je massa’s leerkansen. Bovendien bieden we jou innovatieve begeleidingstrajecten, zoals field coaching of kennisdeling via referentieverpleegkundigen. Onze projectverpleegkundigen volgen ook twee keer per jaar een namiddag opleiding over onderwerpen naar keuze. Zo groei je zienderogen en verbreed je jouw carrièremogelijkheden.

 

Meer weten over jouw voordelen en groeimogelijkheden

De korte tijdelijke opdrachten die horen bij interim-verpleging bieden natuurlijk voordelen. Je behoudt veel vrijheid en kiest zelf welke dagen per week je wil werken. De enorme afwisseling is voor sommigen zeker een troef. Maar misschien mis je dan de zekerheid van een vaste job?

In dat geval is er nog een andere mogelijkheid! En die heet projectverpleging. Je voert dan opeenvolgende tijdelijke projecten uit, van enkele maanden tot een jaar, maar wel met een vast contract. Veel afwisseling én zekerheid in één dus. Kan het nog mooier? Euh, eigenlijk wel. Want bij X-Care in Motion krijg je er ook nog eens persoonlijke begeleiding, opleidingskansen, veel fun én een bedrijfswagen met tankkaart bij.

 

Bekijk onze vacatures