Introductie

IT-Planet is een gespecialiseerd informatica projectsourcing bedrijf, gelegen te Gent. We zijn actief bij diverse grote klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende ICT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Om ons team van 180 medewerkers te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Product Owner om aan de slag te gaan bij onze klant in Brussel.

Algemeen:

Functieomschrijving:

De klant is op zoek naar een Product Owner voor haar Finance en Risk domein, dat een grote transformatie doormaakt.

Je primaire focus zal liggen op de implementatie van een Data Integration Layer (DIL) om een betere en toekomstvaste integratie en uitwisseling van data mogelijk te maken.

Nu financiële analyses meer en meer datagedreven worden en meer granulaire inzichten vereisen, moeten gegevens uit een groot aantal applicaties gecentraliseerd en toegankelijk gemaakt worden. De invoering van nieuwe boekhoudnormen zoals IFRS 17 versterkt die behoefte nog. Op langere termijn zal het DIL ook andere operationele en commerciële gegevensintegratiebehoeften van de klant mogelijk maken.

Het doel van deze functie is het coördineren van de tijdige en succesvolle implementatie van de DIL. Met uw ervaring zult u in staat zijn om de productontwikkeling weer op de rails te krijgen. Tijdens uw eerste weken, zult u moeten herzien en de validatie van uw product levering roadmap te krijgen.

Jouw rol is om een brug te slaan tussen de financiële en IT afdelingen van de klant om zo de toegevoegde waarde van dit project te waarborgen. Alle activiteiten worden beheerd volgens de Agile methodologie (SaFE).

(meer…)